Vragen over Mini Babybel®

Waar is Mini Babybel® van gemaakt?

Mini Babybel® is gemaakt van gepasteuriseerde koemelk (98%), zout, zuursel en vegetarisch stremsel

Welke producten zijn glutenvrij?

We kunnen niet garanderen dat onze producten voor 100% glutenvrij zijn. Tijdens de productie worden zeker geen gluten toegevoegd, maar dit sluit niet uit dat er toch een héél kleine kans is dat er sporen gluten aanwezig zijn in de eindproducten.

Welk stremsel wordt er voor Mini Babybel® gebruikt?

Voor de kaasproductie is stremsel nodig. Mini Babybel® gebruikt uitsluitend vegetarisch stremsel.

Ik lijd aan lactose-intolerantie. Kan ik toch Mini Babybel® eten?

Omdat het om een zuivelproduct gaat, kan de aanwezigheid van lactose niet geheel worden uitgesloten. De melksuiker (is lactose) wordt tijdens het productieproces omgezet in melkzuur, maar dit sluit niet uit, dat nog geringe hoeveelheden melksuiker in het eindproduct aanwezig kunnen zijn. Er is minder dan 0,1 gram lactose per 100 gram van de Mini Babybel® aanwezig.

Waar is de rode was om het Mini Babybelkaasje van gemaakt?

De was die we gebruiken voor het coaten van Mini Babybel® bestaat uit een passende mix van paraffine en micro-kristallijn, met erdoor gemengd een rode kleurstof. Er is geen Bisfenol A in de was verwerkt. De kwaliteit van de was beantwoordt aan de zeer strenge criteria opgezet door de regelgeving met betrekking tot “contact met levensmiddelen.” Hoewel wij consumptie van de rode was zeker niet aanraden, is er geen risico voor de gezondheid als u, uw kind of uw huisdier per ongeluk de was opeet.

Hoeveel calcium zit er in Mini Babybel®?

De Mini Babybel® bevat per 100 g kaas 680 mg calcium. Een afzonderlijke portie van 20 g bevat dus 136 mg calcium. Dit komt overeen met de hoeveelheid in een klein glas melk (114 ml)!

Hoeveel vitamine B12 zit er in Mini Babybel®?

De Mini Babybel kaasjes bevatten per 100 kaas 1,4 microgram Vitamine B12. Dit is 0,28 microgram per afzonderlijke portie van 20 g. Vitamine B12 draagt o.a. bij aan een goede werking van het immuunsysteem en vermindering van vermoeidheid. Vitamine B12 komt weinig voor in planten, maar Mini Babybel is een vegetarisch product én bevat Vitamine B12 (net als sommige andere gerijpte kazen). Met recht een superkaasje dus!

Waarom bevat kaas zo veel voedingsstoffen, vitaminen en mineralen?

Voedingskundig kun je kaas beschouwen als melk in geconcentreerde vorm: namelijk melk zonder veel water. Kaas is met name rijk aan eiwit. Bij de productie van kaas worden de meeste vaste stoffen van de melk (vet, eiwit, melkzuur, mineralen, vitaminen en sporenelementen) van het water gescheiden en in de kaas gebonden. Zodoende bevat 100 g kaas gemiddeld: ca. 21 – 26 g eiwit, 23 – 30 g melkvet, waardevolle mineralen als calcium en fosfor, en essentiële vitaminen als A en B12.

Waar vind ik de informatie over voedingswaarden en calorieën van uw producten?

Alle informatie over de voedingswaarden en calorieën van de afzonderlijke producten vindt u hier.

Kunnen vrouwen bij zwangerschap Mini Babybel® eten?

Omdat Mini Babybel® gemaakt is van gepasteuriseerde melk, is het veilig om van Mini Babybel® te blijven genieten tijdens de zwangerschap.

Wat betekent ‘Vet in droge stof’?

Het aandeel vet in droge stof is een onderscheidend kenmerk van kaas en heeft betrekking op het aandeel droge stof in de kaas. Dit aandeel is iets anders dan het absolute vetgehalte van de kaas, want kaas bestaat altijd uit een hoeveelheid water en een hoeveelheid droge stof. De hoeveelheid droge stof is weer samengesteld uit vet, eiwit, mineralen en vitaminen. 45% vet in droge stof betekent dus, dat de droge stof voor 45% uit vet bestaat. Pas als je naar de hele kaasmassa kijkt, dat wil zeggen de droge stof plus het vocht, krijg je het absolute vetgehalte. Omdat kaas ook altijd uit vocht bestaat, is het absolute of werkelijke vetgehalte altijd kleiner dan het vetaandeel in de droge stof. Voor de klassieke rode Mini Babybel betekent dit, dat in de droge stof oorspronkelijk 45% vet zit, maar dat het absolute vetgehalte in het eindproduct 23% bedraagt.

Worden aan Mini Babybel® conserveermiddelen toegevoegd?

Nee! Aan Mini Babybel® worden geen conserveermiddelen toegevoegd.

Wat doet Mini Babybel® aan het milieu?

Bescherming van het milieu is een van de belangrijkste aandachtspunten voor onze onderneming. Onze specialisten zijn altijd bezig met het verbeteren van de duurzaamheid van onze verpakkingen.
De waslaag van Mini Babybel® zorgt voor een beschermende laag rond de kaas, en behoudt de versheid ervan.

De cellofaan verpakking is essentieel om twee redenen. Enerzijds dient het ter volledige bescherming van de kaas en voorkomt dat de waslaag ervan schade oploopt tijdens het vervoeren. Daarnaast voorkomt het dat de kaasjes ergens aan blijven kleven. Het netje voegt de kaasjes samen tot één verpakking, het is de meest handige methode.

Ik heb een vraag of klacht over uw producten of heb informatie nodig.

Indien een van onze producten niet aan uw verwachtingen voldoet of u ons een vraag wilt stellen, dan kunt u een e-mail sturen naar via de contactknop anderaan deze pagina. Geef bij klachten de minimale houdbaarheidsdatum en de batchcode daaronder aan.